air asam ni ... lama dah zan belajar ngan makcik abang zul, masa tu zan muda2 ... sekarang pun muda lagi .... jangan mara haaaa ......jangan ditanya berapa umurku ... baru 20 an .... sekali lagi jangan mara haaaa .....aaaa ...
Bahan
8 tangkai cili api (kalau boleh biar hijau lebih)
2 tangkai cili besar / merah
1 biji bawang kecil
sedikit belacan bakar
sedikit air asam jawa
sedikit gula
sedikit garam
sedikit msg
(di giling keseluruhan)
1 labu bawang besar di hiris
setitis dua cuka
3 biji limau kasturi
tambah secawan air masak puteh
buat secukup rasa
tambah secawan air masak puteh
buat secukup rasa
campur kesemuanya dalam satu bekas simpan dalam peti es
lagi lama disimpan lagi sedap bila dicicah
tapikan masa zan buat ni .. cili yang ada semuanya merah ... tu yang nampak tak cantik sangat. Okey nanti bila zan buat cili ijau campur cili merah... kita tengok lak camana kaler dia.... yang penting ... ikan keli cicah air asam ni sodapppp ..........
tak caya "try & see" mesti jadi "see ... see " ... seda ...............p ..... kui3 ..
oooo ... kalau ikan keli abis .... gorenglah ikan kembung ... cicah air asam .... tak rugikan... tak rugikan ..... kasi abis itu air asam ....
No comments :
Post a Comment