mintak maap banyak-banyak kawan.........
tapi memang sedap ini ikan...... sumbat kelapa buat pedas-pedas.... fuuuuuuh huhuh.... manisnya...
nyammmm...nyammm....
tanya kat mak ...... camane nak buat.... bila mim alip lam sin sampai..... buat camgini aje lah... jalannn.... siap latah-latah lagi....
cuba lah buat pulakkk.... rugi tak cuba..... sedapp..
bahan A (perlu ditumbuk)
sejemput kelapa (digaringkan dahulu tanpa minyak)
3 biji cili padi (kalau nak pedas - tambah lagi)
1 biji bawang kecil
sedikit garam
sedikit serbuk kunyit
Bahan B
2 ekor cencaru (dibersihkan tanpa buat kulit)
- belah dibahagian dibelakang ikan
sedikit garam
Bahan C
minyak untuk menggoreng
cara
- masukkan kelapa yang telah ditumbuk tadi kedalam badan ikan
- digoreng sehingga masak.
4 comments :
Dah lama tak makan ni.. kak tie tak pernah buat. Biasa bubuh sambal je.. tak bubuh kelapa.
k tie,
sedapkan... manis rasanya. cuba k tie buat mcm zan tu... sedappp..
Alamakkkkkkk! Dah lama x buat macam ni. Biasanya bulan Ramadhan suka buat cam gini...lain kali buat, sila hantar ke Bangi ya :D
anyss....
alar.... nak kena hantar ke bangi ker.... hihihi.... yesss...ada yang dah terliur.
Post a Comment