Jom join izan

Monday, November 2, 2009

Sehari... bagaikan setahun...

Alar lar lar cakkkkkkkkk...................
izan tak sabar nak tunggu satu minggu lagi....... rindu nak jumpa di alam maya gitu... :D
apa................ tak rindu..... tak apa, jari jemari ku yang dah rindu nak mengetik cerita .... hehehe....seminggu je lagi ..... tapi rasa bagai berminggu-minggu.... (aduuuuu..... dah mula nak merapu huhu)
iyelar..... betul tu.... boss teropong guna teropong zaman jepun..... takut dibuatnya. kat umah tu bukan tak bayar bil... tapi tunggu bil tak sampai2 hahaha...... (bujang senang exam gitu.....almaklumlah org bujang)....
tengok lar tu...... adik ika, boria katanya.... boria nak sambut "bank rakyat".... hehehe....
ahad tadi acara ni....
kecik je adik tu .... cam ibu dia dulu2 gak.... hehehe perasaan orang tu....






6 comments :

cheryna zamrinor said...

dah macam cerita papadom plak sha tgk nieh....hihihi...tergeli hati. kenapa sambut bank rakyat pulak? (sha blur sket statement yang ituh)

en_me said...

rindu kannns.. ehehe

Tie said...

Haa... dah lama tak dengar cerita Zan.. hehe... Ada citer kontroversi tak ?

Tengok boria tu teringat sibongsu. Masuk pertandingan, bila tak menang, monyok semacam, hihi.

Bro Framestone said...

Sehari ku rasa bagaikan setahun
Menunggu tibanya oh bahagia

naz ilyn said...

salam...
hiii zan apa kabar cehwah macam bertahun-tahun tak jumpa gituuu... comel gak anak bungsu zan yer macam mak dia...

Anonymous said...

salam zan...amboi rindunya dia...kat siapa tu...hehehe
lepas ni mesti ada yang lebih sensasi....

sibongsu tu cutelah...macam sapalah ye...

Petua izan mak nenek

~~~~mari cuba-cuba~~~

Petua 1 - masak kuah bersantan

gulai lemak santan, sediakan bahan terlebih dahulu siap semua baru naik atas api. kacau sentiasa gulai lemak perlahankan api. jangan dibiar gulai lemak menggelegak takut2 pecah minyak. hidangan nampak tak cantik dan rata. bila terdapat sedikit santan atas dari kuah di keliling dinding periuk tanda gulai sudah cukup masak. terus diangkat dari api, sebab walaupun api telah dipadamkan paras kepanasan dapur masih ada. kalau boleh terus diangkat kedalam bekas makanan.

Petua 2 - cili bergoreng

Sambal goreng tak rasa pedau. biasanya orang akan masak dulu cili yang dah dipotong-potong kemudian toskan dan basuh bersih. semasa masukkan sambal kedalam kuali masukkan sekali sedikit asam keping. kemudian masak seperti biasa.

Petua 3 - Acuan loyang / rose tak melekat

jangan sesekali acuan loyang dikenakan pada air basuhan. pantang acuan loyang ialah air. cuma dilap bersih dan disimpan ditempat yang bersih dan selamat.

Petua 4 - Anak2 berselera makan

Petuanya macam ni... lama dah izan amalkan dari anak pertama umurnya 4 tahun. Utk sesiapa jugalah yang merasa hidangan kita. Selalu masak nasi... bila kita angkat tudung periuk nasi, selalu kan ada wap pada bawah tudung periuk tu.. bersih je bukan tak bersih... air wap tu jatuhkan keatas nasi. terpulanglah nak dikelilingkan ke ... sekali alir ke tapi ... jatuhkan air wap tu keatas nasi.. :D

Petua 5 - lauk pauk terasa dihargai :D

ini zan dapat dari mak utih. lama dah zan amalkan dari mula2 kena memasak .... kui3x.... kalau kita pi beli lauk daging ke ikan ke ayam ke apa-apa lauk basah. dah siap2 bersih dan basuh, basuhan terakhir tu selawat 3 kali dan toskan airnya... InsyaAllah.

lalu lintas


widget

warna warni ijan

Flag Counter