Jom join izan

Saturday, June 5, 2010

ditiup angin.... tumbanglah ia...

mari kita bercerita....
dulukan.... masa dulu dulu..... minat sangat kat siaran radio hangat satu masa dulu (hehehe...)
syyyy.........
lepas tu tak tahu kenapa ..... dah tak minat kemudian tu.............
datang pula satu lagi siaran radio terhangat..... yang menyegarkan minda dengan lagu-lagu terkini..... dan rancak ..... ehhh idak lah ....
semua pun zan boleh layan lar....... kita era 80 an.... masa tu lagu rock "hhhanngaaattt".... jadi nak wat camane.... terikut jugaklah.... semua pun layannnn...
mak abah zan....... ehh ........ masa tu janji "hhangatttttttt".... nakal bukan tak nakal..... sesangat tu.....
lama jugaklah layan siaran lagu radio terhangat.... dan terbaru......
lalangkan...... angin tiup kiri.... dia tumbang kiri.... angin tiup kanan kan...... dia tumbang tak tentu hala.... kui kui kui..
sejak adik zan memperkenalkan Suria ....... siaran radio paling hangat dan terkini .... zan jatuh hati mendengar pertama kali...hehehe....

kadang-kadang pepatah kata jangan ikut seperti lalang..... tapi kita sebagai pengguna haruslah memilih mana yang memberi perkhidmatan atau memberi kualiti terbagus.

yang pasti kena jadi lalang .... kadang-kadang.....

6 comments :

en_me said...

sinar radio terbaek.. me followw .. ekeke

Unknown said...

en_me,

peminat sinar rupanya...:D hihi...

Catwoman said...

Salam Kak Izan....

Sy skrg ni layan MIX fm je.

Lain tak boleh layan dah....dulu pun sy boleh "in" dgn HOT fm, tapi radio tu byk sgt IKLAN yg m`leret2 dan nyamfah. Dah stop dgn HOT fm.

:)

Unknown said...

salam zyma... haii...

bukannya apakan... kita mencari keceriaan..:D

Puteri said...

jgn jd lalang
jgn jd blalang?

Unknown said...

puteri,

hehehe.... x bley yer....

Petua izan mak nenek

~~~~mari cuba-cuba~~~

Petua 1 - masak kuah bersantan

gulai lemak santan, sediakan bahan terlebih dahulu siap semua baru naik atas api. kacau sentiasa gulai lemak perlahankan api. jangan dibiar gulai lemak menggelegak takut2 pecah minyak. hidangan nampak tak cantik dan rata. bila terdapat sedikit santan atas dari kuah di keliling dinding periuk tanda gulai sudah cukup masak. terus diangkat dari api, sebab walaupun api telah dipadamkan paras kepanasan dapur masih ada. kalau boleh terus diangkat kedalam bekas makanan.

Petua 2 - cili bergoreng

Sambal goreng tak rasa pedau. biasanya orang akan masak dulu cili yang dah dipotong-potong kemudian toskan dan basuh bersih. semasa masukkan sambal kedalam kuali masukkan sekali sedikit asam keping. kemudian masak seperti biasa.

Petua 3 - Acuan loyang / rose tak melekat

jangan sesekali acuan loyang dikenakan pada air basuhan. pantang acuan loyang ialah air. cuma dilap bersih dan disimpan ditempat yang bersih dan selamat.

Petua 4 - Anak2 berselera makan

Petuanya macam ni... lama dah izan amalkan dari anak pertama umurnya 4 tahun. Utk sesiapa jugalah yang merasa hidangan kita. Selalu masak nasi... bila kita angkat tudung periuk nasi, selalu kan ada wap pada bawah tudung periuk tu.. bersih je bukan tak bersih... air wap tu jatuhkan keatas nasi. terpulanglah nak dikelilingkan ke ... sekali alir ke tapi ... jatuhkan air wap tu keatas nasi.. :D

Petua 5 - lauk pauk terasa dihargai :D

ini zan dapat dari mak utih. lama dah zan amalkan dari mula2 kena memasak .... kui3x.... kalau kita pi beli lauk daging ke ikan ke ayam ke apa-apa lauk basah. dah siap2 bersih dan basuh, basuhan terakhir tu selawat 3 kali dan toskan airnya... InsyaAllah.

lalu lintas


widget

warna warni ijan

Flag Counter