Jom join izan

Friday, May 7, 2010

izan ada secret admire yea....

tak tahan... tak tahan
hatiku tak tertahan...
dengan sikapmu ..........

(nada manja... tolonglar abiskan lagu tu yer... tak kisahlah tunggang langgang ke senikatanya..)


tengoklar kat bagian komen tu.... apa banyak kotak2 tu..... kalau suka kata lar suka...
kalau cinta katalar cinta.... jangan lar taip kotak-kotak yang orang tak tahu makna.
akak dah letih nak tengok satu-satu tau..... nak delete satu-satu tau.... jangan
jangan buat lagi... Allah nampak tau... dosa...
akak penat tau nak translate.... nak cari dari negeri manalak datang huruf tu...
kalau teringin baca apa akak tulis... silalah translate ikut negeri masing-masing ye.... minang ke bengkahulu ke jawa ke banjar ke... perlis ke kuantan ke...wupppsssssss... banyak lak...
tak baik-tak baik tau..... jangan buat lagi sayang.... akak penat niii.... kalau akak mengamok... 1Malaysia merajok nanti....
nanti akak merapu... ada yang tak lena tido nanti..... akak nak tido... nak awet muda tau...
ingat tu...... sayangggg dia... jangan buat camtu lagi.... bagi akak keje nak delete satu-satu.. guna banyak tenaga tau.......

6 comments :

Anonymous said...

Sapa tu... sapa tu..?

Kak tie nak tahu gak !!

Jangan sorok-sorok laa....ekekeke...

♥ Juliana Violet ♥ said...

wah wah wahhh...
bestnye...


pss.. lagu tu best tp nak dinyanyikan pada buah hati tak sesuai... hihihi

KTS said...

lorrrrr... ngape di delete.. tak baik kuciwakan org tau

hihihi


.
.


:D

Anonymous said...

salam izan...tuju kat sapa tu zan...dlam senyap2 ada sesuatu ke...sapa tu!!

Nazz@Purple said...

lame dh nak gi tau..kak izan ni persis muka bos sye..tah2 adik beradik kot..

Nazz@Purple said...

hehe..xpe2..kalo nazz tangkap gambo ngan bos..naz tunjuk..

Petua izan mak nenek

~~~~mari cuba-cuba~~~

Petua 1 - masak kuah bersantan

gulai lemak santan, sediakan bahan terlebih dahulu siap semua baru naik atas api. kacau sentiasa gulai lemak perlahankan api. jangan dibiar gulai lemak menggelegak takut2 pecah minyak. hidangan nampak tak cantik dan rata. bila terdapat sedikit santan atas dari kuah di keliling dinding periuk tanda gulai sudah cukup masak. terus diangkat dari api, sebab walaupun api telah dipadamkan paras kepanasan dapur masih ada. kalau boleh terus diangkat kedalam bekas makanan.

Petua 2 - cili bergoreng

Sambal goreng tak rasa pedau. biasanya orang akan masak dulu cili yang dah dipotong-potong kemudian toskan dan basuh bersih. semasa masukkan sambal kedalam kuali masukkan sekali sedikit asam keping. kemudian masak seperti biasa.

Petua 3 - Acuan loyang / rose tak melekat

jangan sesekali acuan loyang dikenakan pada air basuhan. pantang acuan loyang ialah air. cuma dilap bersih dan disimpan ditempat yang bersih dan selamat.

Petua 4 - Anak2 berselera makan

Petuanya macam ni... lama dah izan amalkan dari anak pertama umurnya 4 tahun. Utk sesiapa jugalah yang merasa hidangan kita. Selalu masak nasi... bila kita angkat tudung periuk nasi, selalu kan ada wap pada bawah tudung periuk tu.. bersih je bukan tak bersih... air wap tu jatuhkan keatas nasi. terpulanglah nak dikelilingkan ke ... sekali alir ke tapi ... jatuhkan air wap tu keatas nasi.. :D

Petua 5 - lauk pauk terasa dihargai :D

ini zan dapat dari mak utih. lama dah zan amalkan dari mula2 kena memasak .... kui3x.... kalau kita pi beli lauk daging ke ikan ke ayam ke apa-apa lauk basah. dah siap2 bersih dan basuh, basuhan terakhir tu selawat 3 kali dan toskan airnya... InsyaAllah.

lalu lintas


widget

warna warni ijan

Flag Counter