Jom join izan

Tuesday, March 30, 2010

kalau hati berdebar-debar ... tandanya...

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Kandungan isi perut anda perlu dirawat, perlu diperbaiki, perlu dikitar semula...... perlu dikosongkan.
bila dah cantik - perut-perut anda itu lar - isi perut anda yer ....... cuba anda rasa perubahan diri anda ........ semakin tenang, semakin ceria, semakin bersemangat, semakin dan semakin dan semakin......... pas tu bolehlar cuba semula segala jenis masakan yang digemari ok....

hati izan sedang berdebar-debar ...... jap lagi nak kena bambu dengan boss besar.

12 comments :

♥ Juliana Violet ♥ said...

laaa... ade buat salah eh?
relax... vee kdg2 memang berdebar2 kalau ada buat salah n rasa nak kena marah dgn boss...

julietchun said...

boss bukan maah tapi bagi tunjuk ajar tu

Anonymous said...

salam izan...kalau hati berdebar2 itu tandanya ima takutttt....hehe,moga izan bawa bertenang...tarik nafas dan hembus pelan2...

Unknown said...

vee,

dah abis relax ni... senyum2 kat boss pun tak lut ..

Unknown said...

julietchun

huhu.. sob sob... ye lar ... tp dia da acah2 tu yang goyah ni.

Unknown said...

ima,

hihi.... rasa cam nak bersenam ni... tarik nafas.. hembusssss...

Syuhada Kamal said...

ingatkan jatuh cinta tadi..hehehe

Unknown said...

syuhada,

jatuh tangga adalar.... semalam... sakit tau..

tunbegia said...

sungguh saspenns kanns,

salamm,

Unknown said...

tb,

sesekali ... exercise jantung..

salam.

KTS said...

hati berdebar2 bila bertentang mata dgn kanda.... hikkkkssssss... dup dap dup dap

.
.


;D



ada buat salah ngan incik bos eh??

Unknown said...

kts,

klular kanda ada kat opis ni....

mana de kita buat salah... tak kira sapa yang salah... semua kena punya.... dia bagi adil...

Petua izan mak nenek

~~~~mari cuba-cuba~~~

Petua 1 - masak kuah bersantan

gulai lemak santan, sediakan bahan terlebih dahulu siap semua baru naik atas api. kacau sentiasa gulai lemak perlahankan api. jangan dibiar gulai lemak menggelegak takut2 pecah minyak. hidangan nampak tak cantik dan rata. bila terdapat sedikit santan atas dari kuah di keliling dinding periuk tanda gulai sudah cukup masak. terus diangkat dari api, sebab walaupun api telah dipadamkan paras kepanasan dapur masih ada. kalau boleh terus diangkat kedalam bekas makanan.

Petua 2 - cili bergoreng

Sambal goreng tak rasa pedau. biasanya orang akan masak dulu cili yang dah dipotong-potong kemudian toskan dan basuh bersih. semasa masukkan sambal kedalam kuali masukkan sekali sedikit asam keping. kemudian masak seperti biasa.

Petua 3 - Acuan loyang / rose tak melekat

jangan sesekali acuan loyang dikenakan pada air basuhan. pantang acuan loyang ialah air. cuma dilap bersih dan disimpan ditempat yang bersih dan selamat.

Petua 4 - Anak2 berselera makan

Petuanya macam ni... lama dah izan amalkan dari anak pertama umurnya 4 tahun. Utk sesiapa jugalah yang merasa hidangan kita. Selalu masak nasi... bila kita angkat tudung periuk nasi, selalu kan ada wap pada bawah tudung periuk tu.. bersih je bukan tak bersih... air wap tu jatuhkan keatas nasi. terpulanglah nak dikelilingkan ke ... sekali alir ke tapi ... jatuhkan air wap tu keatas nasi.. :D

Petua 5 - lauk pauk terasa dihargai :D

ini zan dapat dari mak utih. lama dah zan amalkan dari mula2 kena memasak .... kui3x.... kalau kita pi beli lauk daging ke ikan ke ayam ke apa-apa lauk basah. dah siap2 bersih dan basuh, basuhan terakhir tu selawat 3 kali dan toskan airnya... InsyaAllah.

lalu lintas


widget

warna warni ijan

Flag Counter