Jom join izan

Saturday, March 20, 2010

CANDID - musim PENGANTIN dah mula

gambar blur sikit...... almaklumlar tah berapa kali enpon dah jatuh..

meraikan perkahwinan anak buah ......... dan musim bergambar lagi kui kui kui (akhag ler tuh)....

Pengantin sehati & sejiwa .....





kat bawah ni mak sedara ngan kak sedara .... seakan kan.... tapi itu pun mak sedaranya juga....


alamak sape kenal pakwe ni .... kontrol encem.....

sape kenal yang ini...hahaha...... cik embun ogy...


haaaa.............. tengok tu my mum ........


amboi amboi amboi.... abe diapit oleh mak usu dan mak wok....



haaa... dulu masa kat AHO kami satu opis.... orang opis kata kami serupa.... sebenarnya berbeza.. minang lar juo... tapi ini isteri abang sepupu........ agaknya yang serupa tu...... sama tinggi kot...kui kui kui...

serupa tak....... serupa tapi tak sama...... ampoonnnn..... no. 1 segala 1... hihihi... kak sepupu kita tu..

tu lar cik embun ijan...... hihi.... piuuuuuwit..

6 comments :

Bro Framestone said...

he...23x sy pun nk tempek gambr kenduri kahwin gak huhu

BroFramestone Blog

maza said...

perkhh.

maza suka gambar pengantin tu.. warna dan pakaiannya macam best jerk..mcm best lah..

sukar nak digambarkan.. hehehe

annie said...

kombinasi hijau + purple, interesting gak kan, I likeee...

Unknown said...

framestone...

amboi amboi amboi..... sok dah ada gambar kenduri kawin jgn lak sorok haa....

Unknown said...

maza,

pakej terbuka tambahan tuk pengantin zaman berzaman... klu teringin try lar....

Unknown said...

k ann,

menarik kan.... sesuai tuk orgnya yang cerah tu... purple kaler tu manis kan...

Petua izan mak nenek

~~~~mari cuba-cuba~~~

Petua 1 - masak kuah bersantan

gulai lemak santan, sediakan bahan terlebih dahulu siap semua baru naik atas api. kacau sentiasa gulai lemak perlahankan api. jangan dibiar gulai lemak menggelegak takut2 pecah minyak. hidangan nampak tak cantik dan rata. bila terdapat sedikit santan atas dari kuah di keliling dinding periuk tanda gulai sudah cukup masak. terus diangkat dari api, sebab walaupun api telah dipadamkan paras kepanasan dapur masih ada. kalau boleh terus diangkat kedalam bekas makanan.

Petua 2 - cili bergoreng

Sambal goreng tak rasa pedau. biasanya orang akan masak dulu cili yang dah dipotong-potong kemudian toskan dan basuh bersih. semasa masukkan sambal kedalam kuali masukkan sekali sedikit asam keping. kemudian masak seperti biasa.

Petua 3 - Acuan loyang / rose tak melekat

jangan sesekali acuan loyang dikenakan pada air basuhan. pantang acuan loyang ialah air. cuma dilap bersih dan disimpan ditempat yang bersih dan selamat.

Petua 4 - Anak2 berselera makan

Petuanya macam ni... lama dah izan amalkan dari anak pertama umurnya 4 tahun. Utk sesiapa jugalah yang merasa hidangan kita. Selalu masak nasi... bila kita angkat tudung periuk nasi, selalu kan ada wap pada bawah tudung periuk tu.. bersih je bukan tak bersih... air wap tu jatuhkan keatas nasi. terpulanglah nak dikelilingkan ke ... sekali alir ke tapi ... jatuhkan air wap tu keatas nasi.. :D

Petua 5 - lauk pauk terasa dihargai :D

ini zan dapat dari mak utih. lama dah zan amalkan dari mula2 kena memasak .... kui3x.... kalau kita pi beli lauk daging ke ikan ke ayam ke apa-apa lauk basah. dah siap2 bersih dan basuh, basuhan terakhir tu selawat 3 kali dan toskan airnya... InsyaAllah.

lalu lintas


widget

warna warni ijan

Flag Counter