Jom join izan

Saturday, January 9, 2010

layannnnn........................... apa ada..

Sabtu ni kerjaaaaa............

tapi balik lambat sebab ada sambutan bedey buat staff ACO.... "merangkap" secretary boss besar................ yang bestnyerrrr....... asben dia ada sama...... tengok tu.. lomatik gitu ahhh...



nampak tak boss besar izan sebelah sana tuuu.....ambik gambar curi2... takut + malu

apalah agaknya dia punya harapan yer...
epinyer dia.... dapat adiah gitu...




sebagian dari ACO

cerianyerrrrr.... sebab tu masih bertenaga.... jgn tak percaya..


tengok lar tu.... memasing ralik gitu


hepi & ceria ...............


meh kita jamu selera............ ini kalai punya... namanya tak tahu.


ini untuk mereka yang vegetarian...... izan tidak...kik kik kik.... khas tuk shirley & shamani


haaaaaa.... yang ini zan punya.... namanya tak tahu... tapi harganya zan tahu.. RM16.50.



mari kita basahkan tekak pulak............. cuba teka mana satu untuk izan...





huiiii.......... inilar untuk zan.... namanya tak tahu... tapi rasanya macam limau tanpa gula... boss besar kata tak payah pilih air dulu. cakap aje nak yang hot or cold..... zan sebut cold..... jadi inilar cold dia...

inilar boss kecik izannn....



kalau kena marah kena bambu pun dengan dia, kalau nak mengadu pun dengan dia... berahsia pun dengan dia..... ketawa pun dengan dia.... tapi kalau i geram tak mau dengan dia....


ini dia orang yang paksa.... nak ambik gambar sama juga.... makcik yang nombor 2 dari kiri tu tak tau turun dari langit mana... syyyyy... biarler sesekali makcik tu nak ber photo yeh...


nak sambung buat kerja pun tak dapat .... nak berphoto lagi... si kalai tu ada pesbook tapi takut nak invite kita.... huuuuu...


sesekali...... tak apa kan............ dalam suka ada duka dalam duka ada manisnyer.... itu asam garam dalam kehidupan dan bekerja. apa pun silaturrahim dikekalkan...
layannnnnnn...... senyum2 selalu....

18 comments :

Tie said...

Zan... kak tie terpikat kat makan2 tu je.. hehe..

Tengok ofis zan tu terus terkenang masa kak tie kerja dulu. Rindu pulak zaman tu, hu hu..

Bro Framestone said...

waduh kak zan... meriahnye.. teman entah la bile la dapat makan reramai kat luar cam tue..

tgu company len kot

BroFramestone Blog

JijahJambu@Jj said...

mak aii .. file nyerr .. serammm ..banyak tuuu ....

Puteri said...

jom kak izan
makan2 dgn kita plak..
ngee..:D

dina said...

jan, aku penin tengok file kat opis ijan....huhuhuhu...

Unknown said...

susah tul nak memikat k tie nih.... kat makan2 jugak yg k tie kenan hehe...

zan rindu nak duduk rumah.....

Unknown said...

framestone,

nanti tetiba ... 120 kg... sape yang nak ambik berat tuh...

ajak lar 2 - 3 orang pi makan kat luar....

Unknown said...

jijah, tu baru tengok... kita lagi seram... se eh...

Unknown said...

betul ke puteri... nak belanja akak kat mana... setttt...jom... makan preee... hehehe

Unknown said...

dina... haha penin tengok fail ijan ke fail opis dina...

na... kalau boleh buat langkah seribu... beribu-ribu dah ku lari dulu... huhu..

Anonymous said...

salam izan...seronokkan bila tiba bab2 makan ni...memang tak tolak,hihihi.

Catwoman said...

Salam Kak Izan.....

Happy birthday to the birthday girl!! HIhihihi.....

Bab makan ni yg sy tak tolak. Sedap.....

;)

Zan Omar said...

salam,
first time singgah blog izan...actually saya cousin kak tik(kayteeze).
nama kita sama ye...mungkin saya KAKAK kot...salam perkenalan.

Kak Norizan Omar.

Unknown said...

ima,

zan ni bab makan memang tak tolak... tambah kalau ada yang nak belanja.. hihihi

Unknown said...

zyma,

kita serupa.....

Unknown said...

zan,

tu yang terkeliru sekejap... lega rasanya dah... jgn lar camtu... izan ni rasanya lebey lagi dari zan tu... dekat 40 dah niii...

haiii... selamat berkenalan kita...

Bro Framestone said...

if tertibe naik jd 120kg... mintak la penimbang yg amik berat

BroFramestone Blog

Unknown said...

framestone,

ada simpan penimbang... boleh lar pinjam.

Petua izan mak nenek

~~~~mari cuba-cuba~~~

Petua 1 - masak kuah bersantan

gulai lemak santan, sediakan bahan terlebih dahulu siap semua baru naik atas api. kacau sentiasa gulai lemak perlahankan api. jangan dibiar gulai lemak menggelegak takut2 pecah minyak. hidangan nampak tak cantik dan rata. bila terdapat sedikit santan atas dari kuah di keliling dinding periuk tanda gulai sudah cukup masak. terus diangkat dari api, sebab walaupun api telah dipadamkan paras kepanasan dapur masih ada. kalau boleh terus diangkat kedalam bekas makanan.

Petua 2 - cili bergoreng

Sambal goreng tak rasa pedau. biasanya orang akan masak dulu cili yang dah dipotong-potong kemudian toskan dan basuh bersih. semasa masukkan sambal kedalam kuali masukkan sekali sedikit asam keping. kemudian masak seperti biasa.

Petua 3 - Acuan loyang / rose tak melekat

jangan sesekali acuan loyang dikenakan pada air basuhan. pantang acuan loyang ialah air. cuma dilap bersih dan disimpan ditempat yang bersih dan selamat.

Petua 4 - Anak2 berselera makan

Petuanya macam ni... lama dah izan amalkan dari anak pertama umurnya 4 tahun. Utk sesiapa jugalah yang merasa hidangan kita. Selalu masak nasi... bila kita angkat tudung periuk nasi, selalu kan ada wap pada bawah tudung periuk tu.. bersih je bukan tak bersih... air wap tu jatuhkan keatas nasi. terpulanglah nak dikelilingkan ke ... sekali alir ke tapi ... jatuhkan air wap tu keatas nasi.. :D

Petua 5 - lauk pauk terasa dihargai :D

ini zan dapat dari mak utih. lama dah zan amalkan dari mula2 kena memasak .... kui3x.... kalau kita pi beli lauk daging ke ikan ke ayam ke apa-apa lauk basah. dah siap2 bersih dan basuh, basuhan terakhir tu selawat 3 kali dan toskan airnya... InsyaAllah.

lalu lintas


widget

warna warni ijan

Flag Counter