Jom join izan

Wednesday, January 1, 2014

Mesin Air Batu Campur (ABC) / Mesin Ais Cendul





ICE CRUSHER (COMMERCIAL ELEC) - BERMINAT SILA PM UNTUK HARGA

BOLEH BUAT ABC (AIR BATU CAMPUR / CENDUL) SENDIRI DIRUMAH, PADA BILA MASA BERTEPATAN HARINYA DAN MENGIKUT KESESUAIAN RASA (NAK MANIS / KURANG MANIS) ... JOM DAPATKAN SATU

QTY: 1 SET
G.W: 7 KGS
N.W: 6.5 KGS
MEAS: 43 x 21 x 30.5 cm

BERMINAT ... SILA PM SEGERA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN... DAN DAPATKAN HARGA YANG BERSESUAIAN





Buat pertanyaan melalui "PM" di Facebook "Kongsi Selera" yang terdapat disebelah kanan anda. 

Jom dapatkan satu sebagai milik peribadi anda .... pada harga yang berpatutan.

11 comments :

REEN KHAN SHARIFF said...

Saya sgt berminat utk mbeli mesin ini.bole email saya.. utk detail selanjutnya.tksh.nor186a@yahoo.com.my

REEN KHAN SHARIFF said...

Saya sgt berminat utk mbeli mesin ini.bole email saya.. utk detail selanjutnya.tksh.nor186a@yahoo.com.my

The Moderator said...

mohon butiran harga dihantar ke yusri6900@gmail.com

The Moderator said...

mohon butiran harga dihantar ke yusri6900@gmail.com

Encik Buaya Putih said...

Minta butiran harga ke email ikmal_amy@yahoo.com terima kasih

Encik Buaya Putih said...

Minta butiran harga ke email ikmal_amy@yahoo.com terima kasih

Unknown said...

Berminat..boleh bg butiran harga ke muhammadatoillah5@gmail.com

Fauzieana naim said...

boleh pm harga pada saya ke..noinonaina@gmail.com

Fauzieana naim said...

boleh pm harga pada saya ke..noinonaina@gmail.com

Fauzieana naim said...

boleh pm harga pada saya ke..noinonaina@gmail.com

Unknown said...

Detail, price, warantty, colour, brand, postage Miri, etc.... New or 2nd... Wasap 0105414522 Tq

Petua izan mak nenek

~~~~mari cuba-cuba~~~

Petua 1 - masak kuah bersantan

gulai lemak santan, sediakan bahan terlebih dahulu siap semua baru naik atas api. kacau sentiasa gulai lemak perlahankan api. jangan dibiar gulai lemak menggelegak takut2 pecah minyak. hidangan nampak tak cantik dan rata. bila terdapat sedikit santan atas dari kuah di keliling dinding periuk tanda gulai sudah cukup masak. terus diangkat dari api, sebab walaupun api telah dipadamkan paras kepanasan dapur masih ada. kalau boleh terus diangkat kedalam bekas makanan.

Petua 2 - cili bergoreng

Sambal goreng tak rasa pedau. biasanya orang akan masak dulu cili yang dah dipotong-potong kemudian toskan dan basuh bersih. semasa masukkan sambal kedalam kuali masukkan sekali sedikit asam keping. kemudian masak seperti biasa.

Petua 3 - Acuan loyang / rose tak melekat

jangan sesekali acuan loyang dikenakan pada air basuhan. pantang acuan loyang ialah air. cuma dilap bersih dan disimpan ditempat yang bersih dan selamat.

Petua 4 - Anak2 berselera makan

Petuanya macam ni... lama dah izan amalkan dari anak pertama umurnya 4 tahun. Utk sesiapa jugalah yang merasa hidangan kita. Selalu masak nasi... bila kita angkat tudung periuk nasi, selalu kan ada wap pada bawah tudung periuk tu.. bersih je bukan tak bersih... air wap tu jatuhkan keatas nasi. terpulanglah nak dikelilingkan ke ... sekali alir ke tapi ... jatuhkan air wap tu keatas nasi.. :D

Petua 5 - lauk pauk terasa dihargai :D

ini zan dapat dari mak utih. lama dah zan amalkan dari mula2 kena memasak .... kui3x.... kalau kita pi beli lauk daging ke ikan ke ayam ke apa-apa lauk basah. dah siap2 bersih dan basuh, basuhan terakhir tu selawat 3 kali dan toskan airnya... InsyaAllah.

lalu lintas


widget

warna warni ijan

Flag Counter